cursusvoor.nl
49.000 cursussen

Voedingsmiddelentechnoloog

Een voedingsmiddelentechnoloog voert (gestandaardiseerde) tests uit om de samenstelling en eigenschappen van voedsel of dranken te bepalen. Kan voedingswetenschappers en technologen assisteren.

  • Reinigt, onderhoudt en installeert laboratoriumuitrusting.
  • Verzamelt stalen en bereidt ze voor.
  • Voert gestandaardiseerde tests uit op voedsel, dranken, additieven en conserveringsmiddelen, bijv. om na te gaan of ze voldoen aan standaarden en regelgeving inzake kleur, textuur, voedingswaarde, etc.
  • Verricht metingen en berekent productkenmerken zoals vocht- of zoutgehalte, percentages van ingredinten en formules, bijv. met behulp van wiskundige en chemische procedures.
  • Registreert en combineert resultaten van tests, maakt grafieken, tabellen en rapporten.
  • Analyseert testresultaten om producten te classificeren of om resultaten te vergelijken met standaardtabellen.
  • Onderzoekt chemische en biologische stalen met behulp van een microscoop, om bijv. celstructuren te identificeren, bacterin op te sporen etc.
  • Proeft of ruikt voedsel en dranken om te verzekeren dat smaken voldoen aan de specificaties of om stalen te selecteren met specifieke eigenschappen.
  • Mixt, mengt of cultiveert ingredinten, bijv. om maatstaven te ontwikkelen of om voedsel of dranken te produceren.
  • Meet, test en weegt flessen, blikjes of andere verpakkingen, bijv. om de hardheid, sterkte of conformiteit aan specificaties na te gaan.
  • Bestelt laboratoriumvoorraden.
  • Ontwikkelt laboratoriumprocedures of past deze aan onder leiding van wetenschappers, volgt hierbij relevante technische ontwikkelingen.


     

Menu

  • Home
  • Over ons
  • Elearning
  • FAQ
  • Adverteer
  • Contact
  • Registreren
  • Login
  • Aanmelden als aanbieder

Contact

Cursusvoor is een website van Wecommerce: Online marketing

  • info@cursusvoor.nl
  • 0492 77 52 69
  • Scheiweg 26
    Gemert 5421XL

© 2017 Wecommerce: Online marketing.